Esküvőkről bővebben

Fotósotokként én leszek az, aki úgy kíséri végig a nagy napotokat, hogy közben veletek izgul a készülődés “Húzd szorosabbra!” és “Hogy kell nyakkendőt kötni?” felismerések pillanataiban, veletek örül a nagy találkozásnak; átérzi a szertartások alatti kézszorítások és összefonódott tekintetek lényegét, és szinte együtt botladozik veletek az első tánclépéseknél.

B_1c 31

Én azért leszek ott, hogy “képekbe örökítsem” az esküvőtök teljes történetét, ahogy azt ti és a veletek ünneplők megélitek. Lehetőleg úgy, hogy alig észrevehető legyen a jelenlétem.

Nem kérem majd, hogy vonuljatok ki még egyszer a templomból, mert másodjára hátha jobban sikerül elkapnom a pillanatot! Hagyom, hogy az események magukkal vigyenek és Azt és Akkor örökítsem meg, Amikor és Ahogy azok valójában megtörténtek. Így a képek titeket tükröznek majd és a ti napotok érzéseit adják vissza szavak nélkül.

Ott leszek, amikor a koszorús lányok csodálva összenéznek a menyasszonyi ruha láttán.
Ott leszek, amikor az apai kéz elenged és átad egy másik gondoskodó kéznek.
Ott leszek, amikor a társaság legfélénkebb tagja ropja a kör közepén miközben mindenki tapsol, és amikor a gyerkőcök összemaszatolják az ünnepi ruhát az ünnepi tortával.
Ott leszek, Veletek.

C_1b

Természetes, hogy a szervezés során ezernyi kérdőjel van a fejedben a dekorációról, a torta formájáról és ízesítéséről, … a menyasszonyi ruháról nem is beszélve. :) Ez utóbbiakban aligha tudok segíteni (bár van jó pár kedvenc szolgáltató a „listámon”), viszont talán kissé kibogozhatjuk a szálakat „Sziszó Rajzolat fotózás” ügyben. :) Íme, egy kis kérdezz-felelek, hogy előrébb legyetek:

Az, hogy a természetesség híve vagy, azt jelenti, hogy benti körülmények között, este nem fotózol?

Való igaz, hogy amikor csak lehet, a természetes fényekkel játszom, de persze elkerülhetetlen, hogy a nagy nap estéjén előkerüljenek a mesterséges fények, vakuk. Ne aggódj, a esti mulatozás sem marad majd ki a képek sorából.

Milyen árkategóriában vállalsz esküvői fotózást?

Úgy ahogy nincs két teljesen egyforma ember a Földön, szerintem két teljesen egyforma esküvő sem létezik. Minden párnak meg van a saját elképzelése, szerteágazóak az elvárások.

Ha úgy érzed, a fejetekben már körvonalazódik, esetleg a fotós híján már össze is állt a kép, örömmel beszélgetnék veletek a részletekről.

Milyen csomagjaid vannak?

Igazából egy kis és egy nagy gurulós bőröndöm van, plusz a fotós hátitáskám, melyek csomagként funkcionálnak, ha valami olyan helyre utazom, ahol karibi zene szól és a sós tenger illatát viszi a szél…

De hogy a kérdésre is válaszoljak, nincsenek esküvői fotós A,B,C,…Y csomagjaim. :)

Mi a különbség az esküvő napján készült páros fotózás és a külön napon történő kreatív fotózás között?

Az esküvő napjára szokás időzíteni a páros fotózást is, ami lényegében az esküvői forgatag részét képezi, így az esküvői árazás alá esik.  A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy az azonos napon tartott kreatív fotózásnak az a vége, hogy az előre megkomponált program tolódik, becsúszik egy kis ez, egy kis az, amit időben valahogy be kell hozni. Általában a fotózásra szánt időn sikerül ilyenkor faragni, növelve ezzel az amúgy sem csekély frusztrációt a párban. Ezt megelőzendő szoktam javasolni, hogy gondolkozzatok egy másik, az esküvő napjától eltérő napban is, amikor kényelmes és nyugodt körülmények között tudunk fotózni.

Veled csak az esküvő napján találkozhatunk?

Minden párnak javaslom, hogy ha nem is egy városban vagy akár egy országban élünk, mindenképp találkozzunk legalább egyszer a nagy napot megelőzően.

Így nem az esküvő amúgy is eseménydús napján kezdjük a bemutatkozást és senkit sem ér csalódás. A személyes találkozásokkor tágabb képet kaphatunk egymásról, átbeszélhetjük az elképzeléseket, ötletelhetünk és megihatunk egy csésze valamit. :)

Mivel elsőre kevés ember mozog magabiztosan a kamera előtt egy kreatív fotózáson, az szokott a leginkább beválni, ha egy jegyes fotózás keretein belül az esküvőt megelőzően is fotózunk keveset, ahol jobban ráérezhettek ti is, mennyire természetesen jön belőletek minden mozzanat! :) És amikor elérkezik a nap, már nem csak én, de maga a fotózás gondolata sem lesz olyan idegen számotokra.

Mennyi ideig fotózol majd?

Én addig maradok, ameddig szeretnétek, hogy maradjak. Minél tovább maradok, annál több mindent tudok megörökíteni és annál több anyag áll majd rendelkezésre.

Általában a készülődéstől a menyasszony táncot követő pár óráig van igény a fotózásra, hogy a gondosan befésült hajkorona éjjeli kibontott verzióját és a fehér ruha színessé alakulását is széles vigyorral követhessétek majd nyomon a képeken.

A riportfotók mellett készítesz csoportképeket is?

Természetesen, hisz az esküvő egyike az olyan alkalmaknak, amikor a rég nem látott nagynéni vagy a távoli országban élő barátnő egyszerre osztozik örömödben és ki ne szeretné őket a többi családtaggal együtt egy képen megörökíttetni? Lehet formális vagy bohókás, de a ‘vízibicikli’ és a ‘nézzen mindenki a kamerába’ instrukciók ígérem, csak a csoportos képeknél hagyják majd el a számat! Több beállított képre nem kell számítani. :)

Mindamellett, hogy mindenki veletek szeretne fotózkodni majd, azt javaslom, hogy a csoportképek variációjának számát gondoljátok át, hiszen sok idő mehet el, míg a pár minden egyes vendéggel külön kiscsoportos formációban pózol.

Milyen formában és méretben adod át a képeket?

A képeket 1 db Sziszó Rajzolatos DVD lemezre írva, digitális formában adom át kis és nagy méretben egyaránt. A kisméretű képek kifejezetten internetes megosztásra alkalmasak, lehetővé téve ezzel, hogy barátaiddal, tágabb családi köröddel is megoszd a számodra kedves képeket. A nagyméretű képek pedig nyomatok készítésére használhatók.

A DVD lemezek sokszorosítására is van lehetőség, így a család többi tagját is megörvendeztethetitek a teljes képanyaggal.

Mennyi képet kapunk majd és milyen határidővel dolgozol?

Az események sorozatától függően egy 10-12 órás esküvő esetében körülbelül 350-500 utómunkázott képre lehet számítani. A vállalási határidő egy hasonló volumenű képanyagra körülbelül 5 hét.

Esküvői album kivitelezését is vállalod?

Igen, ha olyan egyedi összeállításra vágysz, ami hűen tükrözi a napotokat és egy életre szól, akkor az elkészült képekből közösen összeválogatjuk a kedvenceket és elkészítek egy olyan változatot, amiből kiindulva könnyebben elképzelhető a végeredmény. Amint ti is úgy gondoljátok, hogy összeállt az albumotok, nincs más hátra, mint véglegesíteni a borítót, lap felületet, további dizájn elemeket és már mehet is a nyomdába.

Ha fel szeretnénk kérni esküvő fotózásra, hogy tehetjük meg?

Az előzetes időpont egyeztetés e-mailen vagy telefonon is lehetséges. Kérlek, add meg nekem az esküvő tervezett időpontját, helyszínét, a létszámot, a várható ütemtervet és a rendelkezésre állás várható idejét. Ha az időpont és az elképzelések is egyeznek, a személyes találkozón pontosítjuk a részleteket és aláírjuk a szerződést. Előleg fizetésére nincs szükség.

További kérdésed lenne?

Kérlek, írd meg az info@sziszorajzolat.hu mail címre vagy tedd fel szóban a +36-20-297-1140-es telefonszámon.